“Remember me when you do pray, that hope doth lead from day to day." (Anne Boleyn)


300g flour sifted, 1tsp salt, Water.
To make pasta, place the flour and salt on a clean work bench. Make a well in centre and gradually incorporate enough water to form a soft dough. Knead for about 10 minutes or until smooth and elastic. Cut off an orange-size piece and roll into a 5mm-thin log. Cut into 5cm pieces. Push down into each piece, while rolling toward you, to create a thin curled ‘cicatelli’ shape. Repeat with remaining dough.
Cook pasta in a large saucepan of boiling salted water for about 3 minutes or until tender. Drain.

300 гр просеянной муки, 1ст.л. соли, вода.
Чтобы сделать пасту, поместите муку и соль на чистую рабочую поверхность. Сделайте углубление в центре и постепенно вливайте воду, пока тесто не станет мягким. Месите в течении 10 минут, тесто должно быть мягким и эластичным. Отрежте кусок размером с апельсин и раскатайте его в длинную колбаску толщиной 5мм. Нарежте на кусочки 5см каждый. В каждом кусочке сделайте углубление при помощи двух пальцев. Повторите так со всем тестом.
Паста готовится в большой кастрюле в кипящей солёной воде около трёх минут или до готовности. Вода затем сливается.

Оригинальный рецепт.

Вопрос: ...
1. Yum! 
3  (100%)
Всего:   3

@темы: my little world, Грёбаные липучие пельмени!, И вдруг кто-то сказал: "А давайте-ка!..."